Tiffany ólomüveg technika

Színes Ablak Ajtó Ólomüveg és Mozaik Kabinet Üveg Tervezés Készítés Gyártás Budapest

Színes Ablak Ajtó Ólomüveg és Mozaik Kabinet Üveg Tervezés Készítés Gyártás Budapest

Mindnyájunkat elvarázsolják a templomok gyönyörű, színes ólomüveg ablakai. A színes ablakokon átszűrődő fény csodás árnyékai, az egyedi minták és formák fényjátékai rabul ejtenek minket, és gyönyörködtetik a szemet. Akár otthonába is teremthet ilyen kellemes hangulatot színes ólomüveg ablakok segítségével.

Az első ólomüvegek megjelenésének története sajnálatos módon a történelem homályába veszett. A technika valószínűleg az ékszerkészítésnél használatos módszerből fejlődött ki. Úgy tudjuk, hogy az ólomüvegek akkor tűntek fel, amikor jelentős templomépítések vették kezdetüket.

 

A 10. századból fennmaradt műemlék jellegű alkotások leginkább bibliai jeleneteket ábrázoltak. A múltból fennmaradt műalkotások hatással vannak a ma élő üvegművészekre is. Sokan nem is gondolnánk, milyen lényeges elemei otthonunknak az ajtók és ablakok külleme. Az épületek hangulatát és arculatát nagymértékben meghatározza az üvegek kialakítása, díszítése. Az üveg mindennapi környezetünk részévé vált, alapfunkcióján túl, ma már számos egyéb belsőépítészet és lakásdekorálási jelentőséggel bír. A hozzánk látogató vendégek, barátok legelőször ezzel szembesülnek.

  • Egy kiváló ízléssel megtervezett és megalkotott színes ólomüveg ajtó, vagy térelválasztó árulkodik a házigazda kifinomult ízlésvilágáról, igényességéről. Ezek a dekorációs elemek egy rendkívül egyedülálló hangulatot teremthetnek, a színes ablakok a nap sugaraival együttműködve, életre keltik a helyiségeket.
  • A díszüvegek megmunkálását sokféle technika teszi lehetővé. Az egyik legismertebb módszer a Tiffany-technika, mely a különféle színű és méretű üvegek összeolvasztását jelenti. A színes ablakok fényei elárasztják és beragyogják a tereket, gyönyörű fényárnyékokat teremtve.
  • színes ólomüveg ablakok lenyűgöző esztétikai élményt nyújtanak a templomokban, középületekben, de használatukkal akár otthonainkban is teremthetünk ilyen fantasztikus hangulatot.

Az ólomüveg mozaikok is nagyon dekoratív megoldások lehetnek a ház bejáratánál padlóba építve, vagy házszámként használva, nincs olyan ötlet, melyet ne lehetne megvalósítani. Nagyon jól mutatnak mennyezetekbe, padlókba építve, üzlethelyiségekben, éttermekben, szállodákban, csarnokokban, bárhol, ahol egy igényes, esztétikus, egyedi stílusú környezetet szeretnénk kialakítani.
Portrék elkészítésére is használhatóak, az arc karakterének megfelelően darabolva, és összeillesztve. Az ólomüveg mozaik képek visszaadják a fénykép hangulatát és színvilágát, új köntösbe öltöztetve emlékeinket.

Teremtsünk együtt új atmoszférát otthonába a színes ólomüveg ajtó és ablak üveg berakások, valamint a hatásos mozaik képek segítségével.