ólomüveg virágminta

Ólomüveg

Az ólomüvegek az európai civilizáció luxustermékei, melyek több száz éve ejtik ámulatba a szépségre fogékony embereket. Az ólomüvegezés technikája kétségkívül a legigényesebb dekorációs megoldás, mely akár festészetnek is tekinthető. Kialakításukhoz végtelen lehetőség járul hozzá, a megvalósításhoz csupán az emberi fantázia szabhat határt.

Megjelenésük kezdetekor kizárólag csak egyházak, templomok díszítésére használták, melyek leginkább vallási témákat ábrázoltak. Rendkívül kedvelt alkalmazása annak köszönhető, hogy a színes ablakokon át bevilágító napfény hatása biztosítja azt a lelki harmóniát, melyet mindnyájan keresünk az életben.

ólomüveg ablakbetét készítés közben készült képen

Az ólomüveg ablakbetét készítés közben készült képen látható alapmotívum korlátlanul kiegészíthető a kívánt színű virágmintákkal.

Ehhez hasonló élményt csempészhetünk be mindennapi életünkbe is az ólomüvegek használatával otthonainkban. Az ólomüvegek egyfajta üvegfestmények, melyeket a fény végtelen variációban egyfolytában mozgat, alakít és életre kelt. A természetes fény használatán túl, mesterséges fénnyel is megvilágíthatjuk az alkotásokat.

ólomüveg térelválasztó virágmintával

Az ólomüveg térelválasztó virágmintái külső ablakok díszüveg betéteiként is jól mutatnak

Az ólomüvegek készítésének korlátai nincsenek,  bármilyen díszüveg tárgy vagy lakberendezési eszköz létrehozható. Különleges esztétikai és vizuális hatása alkalmas lehet arra, hogy növelje egy helyiség dekorációs értékét, és hangulatosabbá varázsolja a tereket, ugyanakkor komolyságot is adhat, rendkívül előkelő és elegáns hatást biztosít, jelentős reprezentációs szerepet tölthet be.

Napjainkban ismét megnőtt az érdeklődés, a különleges hangulatot megjeleníteni képes üvegalkotások iránt. Egyre többen fedezik fel példáulaz ólomüveg Tiffany lámpákat, melyek többek, mint egyszerű dekorációs megoldások, önálló művészeti alkotásként is méltó helyet foglalhatnak el otthonunkban.

ólomüveg Tiffany lámpa

Az absztrakt minta és a kupola formájű búra is a Tiffany lámpa modernizálódásának bizonyítéka.

Gyakorlatilag lehetetlen találni két egyforma darabot, hiszen minden alkotás külön egyéniséget tükröz, magán hordozza az üvegművész keze nyomát és személyes stílusjegyeit, harmóniában a megrendelő stílusvilágával.

Nézze át ólomüveg galériánkat, és ha megtetszik valamilyen díszítés vagy műalkotás, keressen fel, és az Ön ízlésére szabva elkészítjük.