ólomüveg Tiffany lámpa

Tiffany ólomüveg készítés és restaurálás

Louis Comfort Tiffany színes üvege az 1893-as chicagói világkiállításon való szereplése után a szecesszió kedvelt eszközévé vált.  Később középületekben, kastélyokban is gyakran alkalmazták a színes ólomüveg ablakokat, ezzel a hétköznapi élet részévé váltak, egyaránt ékesítettek lépcsőházakat, bankokat, szállodákat.

Ólomüveg Tiffany lámpa galéria

A színes ólomüveg felhasználási területei közül legrégebbi és részben ennek köszönhetően legismertebb a Tiffany lámpa, ami a 20. század elején, szinte kizárólag szecessziós minzázattal terjedt el. A Tiffany díszüvegezési technika fejlődésének is köszönhetően ma már mind alakjában, mind díszítésében csak a fantázia szab határt a Tiffany ólomüveg lámpa megjelenési formájának.

Tiffany ólomüveg készítés

Louis Comfort Tiffany többféle technikával előállított iparművészeti alkotása Tiffany-üveg néven vált ismerté. A felület gyöngyházfényű színeit az irizáló és a hagyományos, változatos színű üvegek együttes alkalmazásával alakította ki.

A Tiffany üveg gyártása során különböző színező oxidokat kevernek az alap, illetve adalék anyagokhoz. Amikor ezek az oxidok megolvadnak az üveg anyagában, teljes keresztmetszetében megszínezik azt.

  • A rézfóliás technika, vagy más néven ólomüveg Tiffany-technika, egy olyan eljárás, amely merev, nem bontható kötést hoz létre az üveg körül. Öntapadós rézfóliát simítunk a formára szabott, csiszolt üvegre, majd ón-ólom ötvözettel egymáshoz rögzítjük az üvegeket. A rögzítés ezüst színű, ezért különböző vegyi anyagokkal antikoljuk réz, bronz, vagy fekete hatásúvá. Az ólmozott, dekoratív üveg varázsa és eleganciája bármely hagyományos, vagy modern otthon fókuszába kerülhet a Tiffany ólomüveg segítségével.

 

egyedi ólomüveg térelválasztó

Az ólomüveg térelválasztók lehetővé teszik, hogy a család minden tagja egyéni stílusának megfelelő környezetben élhessen.

A színes Tiffany ólomüveg felhasználása

  • Az ólomüvegező művészek által készített alkotások pompás képi hatást eredményeznek az üvegezett ajtópanelekben, ablakokban, lámpákon és tükrökön, az üvegeket csodálatos motívumokkal díszíthetjük.
  • Felhasználási területe rendkívül sokoldalú, alkalmazható ajtók, ablakok, bútorok, térelválasztók, fürdőszobák, reprezentatív terek, irodák dekorálására, készíthetünk egyedi motívumú, vagy mozaik mintázatú világítótesteket, valamint alkalmazhatjuk bármely olyan lakótérben, ahol a fény kizárása nélkül szeretnénk kialakítani egy rendkívül stílusos és dekoratív privát területet.

Tiffany színes üveg ideális választás otthonok és középületek díszítésére, megtalálható rengeteg formában és arculatban, így mindenki megtalálhatja az ízlésének megfelelőt.
A különböző színárnyalatokban pompázó ólomüveg ablakok és egyéb színes Tiffany üveg dísztárgyak arra is alkalmasak, hogy otthonossá tegyünk egy szürke, egyhangú helyiséget, vagy mérsékeljük a fényerősséget, ahol ez nem kívánatos.

Tiffany ólomüveg

A Tiffany módszerrel készülő ólomüveg egészen finom minták és ívek kialakítására is alkalmas

Ez a dekorációs megoldás kielégíti minden szükségletünket, hiszen az áttetsző és sötétebb tónusokkal színezett Tiffany színes üveg csökkenti a fényintenzitást, ezáltal az érintett területet egy kissé sötétebbé varázsolják, és elárasztják színekkel.

  • Tiffany ólomüveg lámpa tervezése, készítése és restaurálása Budapesten. Az ólomüvegezési munkákra Magyarország egész területéről és külföldről is fogadunk megrendeléseket.

Az átlátszó dekorációs üvegek egyedülálló esztétikai élményt nyújtva, eleganciát adnak és megtöltik bájjal az unalmas tereket, elöntve azokat művészi árnyékokkal és lágy szórt fénnyel. Az általunk forgalmazott darabok, sokszínűségük miatt megfelelnek a legkülönbözőbb egyéni igényeknek, a kínálat bármilyen belső tér dekorálásától, a kisebb helyiségektől elkezdve, egészen a hatalmas termek szépítéséig terjed. A széles választék lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy otthonaikat, irodáikat a legodaillőbb díszítő elemekkel tegyék hangulatosabbá.

olomuveg-ajto-ablak-betetek (45)

Keressen fel, és a Tiffany ólomüveg segítségével Ön is szebbé varázsolhatja otthonát, irodáját, de arra is van lehetőség, hogy különleges ajándékokat terveztessen családtagjai és barátai számára.